Eggleston – Warehouse Extension, Derbyshire

For: Eggleston Brothers Ltd

Client / End User: Eggleston Bros Ltd

Services Provided: Civil Engineering & Building Services, Principal Contractor

Scope: This project was a front and rear extension to an existing ‘stock-steel’ warehouse to substantially increased the footprint area and useable capacity.

This involved the construction of a new reinforced concrete floor (piled due to poor ground) incorporating a vehicular ramp and pedestrian access, the erection of portal frame steelwork structures, the installation of new crane rails plus an insulated cladding system with block work internal walls and a facing brick exterior..

New downpipes from the extended roof area were added and existing drainage systems updated to accommodate the additional flows from the increased roof area.